12 grudnia 2009 - tego dnia będzie najprawdopodobniej zimny, sobotni poranek. Dla wielu będzie to ciężki dzień po piątkowych wycieczkach po barach, czy też chatach znajomków. Ciężko podnieść powiekę, nie mówię o podnoszeniu głowy, bo to będzie ból. Wyglądniemy za okno: zimno, wieje wiatr, biegają ludzie z reklamówkami z hipermarketów i stare babcie wracające z targu. Wszyscy w pośpiechu, żeby tylko wskoczyć do ciepłego domu i uciec przed tą lipną pogodą. Będzie jednak coś, co będzie motywować pewną grupę zapaleńców, żeby tego dnia wstać rano i zacząć działać.
Tak, mówię o Was, o sobie i o ludziach, którzy tego dnia wybiorą swoją pasję i miłość, czyli koszykówkę, a odstawią na bok sobotnie melanże, zakupy itp. tego dnia bowiem w takim skromnym miejscu na ziemi koło Gór Sowich w mieścince zwanej potocznie "Dżerzi" odbędzie się turniej B-Ball Winter Jam 2009. To tutaj, w OSiRowskiej hali zbierze się grupa ludzi z całej Polski i nie tylko, żeby wspólnie spędzić sobotę przy dobrej muzyce granej przez DJa, oglądając starcia najlepszych streetballerów w Polsce, bądź też biegając wśród nich z piłką po boisku.
Klimat poprzednich imprez pokazał, jakimi jesteśmy koszykarskimi zapaleńcami i jaką zabawę potrafimy stworzyć w kraju, w którym koszykówka to Marcin Gortat i wspomnienia o transmisjach NBA na TVP2. Zróbmy to po raz kolejny, zróbmy to dla siebie, dla nas wszystkich, aby ten dzień był świętem koszykówki, koszykówki jaką kochamy i o jaką ja jako streetballer będę walczył. Wielu uważa, że streetballerzy to takie zabawki koszykarskie, ludzie, którzy wychodzą i pajacują - ja wiem, że tak nie jest, bo według mnie koszykówka powstała na ulicy, a przykład chociażby GOATa mówi sam za siebie.
Zapraszam wszystkich dunkerów, freestylerów, bokserów koszykarskich jeden na jeden, graczy, kibiców, zapaleńców, którzy chcieliby zagrać, ale Perła ich nie zaprosił. Stwórzmy taki spektakl, żeby na youtube było co później pokazywać ;). Z ciekawostek dodam, że na turnieju wystąpi członek nowopowstałej ekipy "EDC" (następcy Slam Nation). Zgadnijcie kto... Poza tym w planach jest zaproszenie także innego dunkera dużego formatu spoza naszego kraju.
A dla osób, które myślą "K...., a Pereł nas nie zaprosił, nie gramy to nie jedziemy, olać to nmiech sobie sami grają" - pomyślcie w inny sposób, to ma być streetballowe wydarzenie w Polsce, impreza którą robię z kolegą OSiRu jest dla Was, chociażby po to, żebyście popatrzyli na koszykówkę i stworzyli klimat nawet na trybunach, czy idąc na mecz czy na walkę bokserską wszyscy idą na ring, czy idą oglądać?
Komentujcie, wyzywajcie, chwalcie, piszcie co myślicie.
- Pereł
Szykuje się najprawdopodobniej najlepszy turniej streetballowy tego roku, pamiętacie, jak było na zimowym bballu w roku 2006? Osoby, które już wtedy mocno interesowały się tym, co dzieje się w kraju oraz jeździły na przeróżne streetballe, z pewnością wiedzą, że jest co wspominać. A dla osób, które nic nie wiedzą - spokojnie, niebawem drugi odcinek Streetball Retrospekcji poświęcony właśnie B-Ballowi z 2k6.
Zapraszam wszystkich do Dzierżoniowa na B-Ball Winter Jam 2009. Musicie tam być, bo każda zimowa edycja tego turnieju była streetballowym świętem w naszym kraju. Siedzenie przy komputerze, pisanie na shoutboxie oraz oglądanie youtube'a nie zwróci Wam niewykorzystanej szansy pobytu na najlepszym streetballu w Polsce.
dokladnie to jest Dzierzoniow woj dolnoslaskie kolo miedzy swidnica zabkowicami. sala osiru przy ulicy strumykowej 1 . osir jest tylko jeden wiec nie bedie problemu znalezc, autobusy z wrocka jezdza do nas co godzine, bilet 11 pln pks jest niedaleko hali..a kto bedzie grac dowiecie sie w ten weekend, tworze tez zapasowa liste tzn rezerwowa, wyzej amcie moje gg wiec pisac, a na konkursy wsadow i freestylu i one on one zapraszam wszytskich chetnych ktorzy cos potrafia i wezma obuwie zmienne :-)
ekipy pewne na dzien dzisiejszy- Beware Ddz; Bad Company Wch; Harlem 77; SpOne Góra;
P.G. Crew; TC Team Wwa.
2 ekipy jeszcze msuza sie potwierdzic jesli do poniedzialku tego nie zrobia to dobieram z listy rezerwowej.
prosiłbym tez zebyscie sie tutaj wpisywali kto chetny na jaki konkurs to sie tez stworzy jakas "oficjalna" liste startowa a i tez to lepsze dla ludzi zeby mieli informacje czy warto wpadac :-)
jestem dzisiaj na gg do godz 20 wiec pisac co chcecie wiedziec, czekam tylko na potwierdzenie ekipy Kota z wcha i mamy komplet, spo one, beware, bad company, h77, b2b, tc team, pg crew